Nuorisokuvat Digital


Nuorisokuvat Facebookissa ja Instagramissa

Voit myös varata yksityisnäytöksen.
Ota yhteyttä Taina 040-5297677 taina.varpula@japo.fi tai Nuorisokuvien Facebookissa tai Instagramissa yksityisviestillä

Karvinen


Lajityyppi: animaatio

Karvinen, maailmankuulu maanantaita inhoava ja lasagnea rakastava kotikissa, on lähdössä villiin seikkailuun! Kohdattuaan yllättäen uudelleen kauan sitten kadonneen isänsä, resuisen katukissa Vikin, Karvinen ja hänen koirakaverinsa Osku joutuvat jättämään täydellisen hemmotellun elämänsä auttaakseen Vikiä riemastuttavassa ryöstökeikassa, jossa pelataan korkeilla panoksilla.

Ohjaus: Mark Dindal

Käsikirjoitus: Paul A. Kaplan & Mark Torgove and David Reynolds

Näyttelijät: Suomenkieliset äänet: Markus Niemi = Karvinen Joonas Saartamo = Viki Kaija Koo = Jinx Mikko Parikka = Esko Rauno Ahonen = Roland Juha Varis = Nolan

Alkuperäisääninä: Chris Pratt = Garfield Samuel L. Jackson = Vic Hannah Waddingham = Jinx Nicholas Hoult = Jon Ving Rhames Cecily Strong Harvey Guillén Brett Goldstein Bowen Yang

Ensi-ilta: 24.05.2024

Pituus: 1 h 41 min

Ikäraja: 7

IF - Ihmeelliset frenditLajityyppi: perhe-elokuva, komedia

suomeksi puhuttu versio

Ohjaaja-käsikirjoittaja John Krasinskin IF - Ihmeelliset frendit kertoo tytöstä, joka huomaa voivansa nähdä kaikkien mielikuvitusystävät. Uuden supervoimansa siivittämänä hän päätyy maagiseen seikkailuun, jonka tavoitteena on yhdistää unohdetut ifit uudelleen lastensa kanssa. IF - Ihmeelliset frendit -elokuvaa tähdittävät Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming ja Fiona Shaw. Valloittavan uniikkien mielikuvitysystävien ääninä kuullaan muun muassa Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. ja Steve Carell.

Ohjaus: John Krasinski

Käsikirjoitus: John Krasinski

Näyttelijät: Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw

Pituus: 1 h 44 min

Ikäraja; 7

Ensi-ilta: 17.5.2024


Kyllä isä osaa elokuva

Lajityyppi: komedia

Rakastetun perheen odotettu paluu!

Vuodet ovat vierineet ja lapset ovat lentäneet tamperelaisesta rintamamiestalosta maailmalle… paitsi että eivät ole. Päinvastoin. Vanhoissa kotinurkissa pyörii nyt isän, äidin Jonnan ja Jussin lisäksi myös Jonnan poika Junnu. Jonnan ja Junnun on houkutellut Oulusta kotiin Tampesteriin piakkoin tyhjäksi jäävä kotitalo. Eläkeiässä olevat vanhemmat ovat nimittäin aikeissa muuttaa Espanjaan - heti kun isä vain saa kerrotuksi työnantajalleen, että lopettaa taksikuskin hommat. Isän suunnitelmat mullistuvat kuitenkin kertaheitolla, kun isäntä hankkii taksifirmaansa uuden kulkupelin, luksusluokan Mersun kaikilla herkuilla. Eläke, Espanja, vaimo ja terve järki haihtuvat päästä, kun isällä on enää yksi pakkomielteinen päämäärä: päästä edes kerran himoitun Mersun rattiin. Lopulta unelma toteutuu, mutta hinta on kallis. Isä huomaa saattaneensa koko perheen niin pahaan pinteeseen, että siitä voi yrittää selvitä vain varastamalla kuolleen miehen salkun.

Ohjaus: Panu Raipia

Käsikirjoitus: Outi Keskevaari, Pekka Lepikkö

Näyttelijät: Pääosissa: Isä - Tom Lindholm Äiti - Tuija Ernamo Junnu - Vilppu Eleinen Jonna - Maiju Jokinen Jussi - Jarno Jokinen Sivurooleissa: Jemina - Elea Levola Taksi-isäntä - Vesa Vierikko Varakas nainen taksissa - Tuija Vuolle Jeminan isä - Lari Halme Hautausurakoitsija - Kati Outinen Isännän pojanpoika - Janne Kataja Hampurilaisasiakas - Kalle Lamberg Asianajaja Harri Numminen - Mikko Leppilampi Opiskelija - Idalilja Raipia Taksikuski - Wellu Mikkonen Naistaksikuski - Maija Siljander Mummo bussipysäkillä - Irmeli Hirvonen Lähetti - Kiti Kokkonen Vartija - Panu Raipia Liikemies - Aku Sajakorpi Lentokenttävirkailija - Alisa Ala-SalomäkiKingdom of the Planet of the Apes


Lajityyppi: seikkailu, toiminta

20th Century Studiosin eeppisen elokuvasarjan uusi osa “Kingdom of the Planet of the Apes” saa ensi-iltansa 8. toukokuuta.

Ohjaaja Wes Ball puhaltaa uutta virtaa maailmanlaajuisesti tunnettuun elokuvasarjaan uudella osalla, jonka tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuteen muutama sukupolvi Caesarin hallitsijakauden jälkeen, jolloin apinat ovat rauhanomaisesti elävä valtalaji ja ihmiset on pakotettu elämään varjoissa. Uuden itsevaltaisen apinajohtajan rakentaessa imperiumiaan eräs nuori apina lähtee silmät avaavalle matkalle, jonka varrella hän joutuu kyseenalaistamaan kaiken, mitä hänelle on kerrottu menneisyydestä, ja tekemään valintoja, jotka määräävät niin apinoiden kuin ihmistenkin tulevaisuuden.

Elokuvan “Kingdom of the Planet of the Apes” on ohjannut Wes Ball (“Labyrintti”-trilogia), ja sen pääosissa nähdään Owen Teague (“SE”), Freya Allan (“The Witcher – Noituri”), Kevin Durand (“Locke & Key”), Peter Macon (“Hävyttömät”) ja William H. Macy (“Fargo”). Käsikirjoituksen ovat laatineet Josh Friedman (“Maailmojen sota”) ja Rick Jaffa & Amanda Silver (“Avatar: The Way of Water”) ja Patrick Aison (“Prey”) perustuen Rick Jaffan & Amanda Silverin luomiin hahmoihin. Tuottajina toimivat Wes Ball, Joe Hartwick Jr. (“Labyrintti”), Rick Jaffa, Amanda Silver ja Jason Reed (“Mulan”) sekä vastaavina tuottajina Peter Chernin (“Apinoiden planeetta” -trilogia) ja Jenno Topping (“Le Mans 66 – täydellä teholla”).

Ohjaus: Wes Ball

Näyttelijät: Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon ja William H. Macy

Pituus: 2 h 17 min

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 8.5. 2024


Hurjapäät renkailla
Lajityyppi: perhe-elokuva, animaatio

Hurjapäät renkailla on vauhdikas koko perheen elokuva, joka vie sinut hiekkaa pöllyttävään kyytiin. Kiinnitä turvavyösi, sillä nyt mennään.

Nuori ja lupaava rallikuski saa elämänsä tilaisuuden kilpailla todellista rallilegendaa vastaan! Aloittelija kohtaa hurjia esteitä ja joutuu navigoimaan petollisessa maastossa todistaakseen kykynsä olla seuraava rallin superstara.

Ohjaus: Ross Venokur

Käsikirjoitus: Ross Venokur

Näyttelijät: Ääninäyttelijät: Jimmy O. Yang, J.K. Simmons, Chloe Bennet, Lisa Lu, Sharon Horgan, Catherine Tate ja John Cleese.

Suomalaiset äänet:
Zhi - Henri Piispanen
Kiri - Pasi Ruohonen
Von Pollea - Juha Varis
Heini - Mimosa Willamo
Armi - Jenni Sivonen
Mummi Bai - Ella Pyhältö
Beppe - Paolo Ribaldini
Juni - Jennie Storbacka

Suomiäänien ohjaus: Teemu Timperi

Ensi-ilta: 12.04.2024

Ikäraja: 7

Pituus: 1 h 33 minViidakon Veijarit 2: Maailman ympäri


Lajityyppi: animaatio

Ranskan menestyneimmän animaatiostudion hitti Viidakon veijarit (2017) saa jatkoa. Elokuva kuului vuoden 2017 Ranskan eniten myytyihin tuotantoihin maailmalla ja oli hitti myös pohjoismaisilla lippuluukuilla. Jatko-osassa Viidakon veijarit kohtaavat häijyn konnan, joka kylvää harvinaista myrkkyä viidakkoon. Mikä pahinta, pian koittava sadekausi aktivoisi myrkyn niin, että koko viidakko on vaarassa palaa maan tasalle. Vain yksi tiedenero osaa tehdä vastamyrkyn, mutta hänen olinpaikkaansa ei ole ihan helppoa löytää. Viidakon veijareiden etsintäretki vie maapallon kaukaisimpiin kolkkiin, vuoristosta bambumetsiin, aavikolta napajäille. Seuraa kilpajuoksu aikaa vastaan, jotta apu löytyisi ennen kuin sadekausi tuhoaisi kaiken. Puhumme suomea!

Luova Eurooppa -ohjelman - MEDIA -tuella.

Ohjaus: Laurent Bru, Yannick Moulin, Benoît Somville

Käsikirjoitus: David Alaux, Eric Tosti, Jean-François Tosti

Ensi-ilta: 15.03.2024

Ikäraja: 7

Pituus: 1 h 29 min


Luottomies-elokuva: All in


Lajityyppi: komedia

Tommi Mäkinen-Renwall (Antti Luusuaniemi) haaveilee ylennyksestä ja sen mukana tulevasta palkankorotuksesta. Hieman hövelin Tommin tavoitteena on ostaa unelmien omakotitalo vaimonsa Harrietin (Maria Ylipää) kanssa. Tommin pomo (ja samalla appiukko) Johan Renwall (Taneli Mäkelä) vaatii kuitenkin, että Tommin on ensin todistettava paineensietokykynsä. Naapurissa asuva luottomies Juha ”Juhis” Manner (Kari Ketonen) keksiikin lennokkaan tavan, jolla Tommi voi osoittaa kylmäpäisyytensä. Tästä ei tietenkään seuraa toivottua lopputulosta, ja kasvonsa menettänyt, epätoivoinen Tommi päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä. Avioliittokin on vaarassa. Tommi ryhtyy pääomasijoittajaksi vähäisellä ymmärryksellä, ja aluksi tulokset ovat lupaavat... Kunnes lopulta ollaan totaalisen pulassa, ja tarvitaan jälleen Juhiksen suoraviivaista ongelmanratkaisukykyä.

Ohjaus: Kari Ketonen

Käsikirjoitus: Kari Ketonen

Näyttelijät: Tommi - Antti Luusuaniemi Juhis - Kari Ketonen Harriet - Maria Ylipää Johan - Taneli Mäkelä Patrick - Lauri Tilkanen Iiro - Ilkka Villi Göran - Lasse Karkjärvi

Ensi-ilta: 16.02.2024

Ikäraja: 7

Pituus: 1h 30 min


Myrskyluodon Maija


Kuvatulkattuversio myös mahdollista näyttää

Lajityyppi: draama

MYRSKYLUODON MAIJA on koskettava tarina vahvasta naisesta ja hänen kohtaamistaan haasteista myrskyisällä saarella. Elokuva perustuu Anni Blomqvistin samannimiseen romaaniin ja sijoittuu 1800-luvun Suomen rannikkoseudulle. Nuori 17-vuotias Maija avioituu vasten tahtoaan kalastajamies Jannen kanssa. Hänen elämänsä Myrskyluodolla on täynnä haasteita ja vastoinkäymisiä: kalastajan vaimona hän joutuu selviytymään miehensä pitkistä poissaoloista merellä ja huolehtimaan perheestään yksin. Maijasta on kuitenkin kasvanut lujatahtoinen ja itsenäinen nainen, joka ei pelkää tarttua toimeen karussa saaristossa. Maijalla ja Jannella on vahva yhteys, sekä ajan myötä syventynyt rakkaus. Janne tukee vaimonsa pyrkimyksiä ja ymmärtää, että perheen vahvuus syntyy yhteisistä ponnisteluista.

Myrskyluodon Maija on tarina tahdosta, voimasta ja rakkaudesta.

Ohjaus: Tiina Lymi

Käsikirjoitus: Tiina Lymi

Näyttelijät: Amanda Jansson, Linus Troedsson, Jonna Järnefel, Tobias Zilliacus, Amanda Kilpeläinen Arvidsson, Desmond Eastwood, Tony Doyle

Ensi-ilta: 19.01.2024


Ikäraja: 12

Pituus: 2 h 43 min


Suuri Leluseikkailu


Lajityyppi: animaatio, perhe-elokuva

Toy Storyn käsikirjoittajilta: sydämellinen tarina epätodennäköisestä ystävyydestä. Suuri leluseikkailu vie katsojan mielikuvitukselliseen seikkailuun New Yorkin Keskuspuistoon.

Kekseliäs nukke Don on kyllästynyt näyttelemään hölmöä nukketeatterissa. Ennen kaikkea hän haluaisi olla sankari – ja mieluiten tosielämässä. Hän pakenee teatterista ja lähtee Keskuspuistoon etsimään sankarillisia tehtäviä, päätyen tekemään yhteistyötä räppäävän pehmokoira DJ Veli Haun kanssa. Kun Don saa tietää, että hänen nukkekaverinsa teatterissa ovat vaarassa, ystävykset Don ja DJ Veli Hau päättävät rientää apuun. Yhdessä he aloittavat suurimman seikkailunsa New Yorkin sydämessä.

Suomalaiset ääninäyttelijät: Don - Markus Niemi DJ Doggy Dog - Jon-Jon Geitel Dee - Maria Ylipää Jack - Luca Elshout Jacki - Ninni Norra Alfonso - Lari Halme Petra - Hanna Kaila Rogue - Jenny Pitkänen Preston - Joonas Saartamo Paola - Raili Raitala Paolo - Arttu Kapulainen Ringo - Jenni Sivonen Rascal - Emma Louhivuori Pat - Arttu Kapulainen Sunny - Petri Hanttu Rosinante - Markus Bäckman

Ensi-ilta: 01.03.2024

Ikäraja: 7

Pituus: 1 h 28 minDyyni: Osa kaksi

Lajityyppi: Draama, Fantasia, Seikkailu, Scifi

Saaga jatkuu palkitun elokuvantekijä Denis Villeneuven aloittaessa seuraavan luvun Frank Herbertin maineikkaasta romaanista Dyyni, tähtiluokan kansainvälisen näyttelijäkaartin kanssa. Warner Bros. Picturesin ja Legendary Picturesin Dyyni: Osa kaksi on kovasti odotettu jatko-osa vuoden 2021 kuusi Oscaria voittaneelle Dyynille.

Suuren kankaan eeppinen tarina jatkaa sovitusta Frank Herbertin kehutusta bestselleristä, Dyynistä, palaavien ja uusien tähtien kera, mukaan lukien Oscar-ehdokas Timothée Chalamet (Wonka, Call Me by Your Name), Zendaya (Spider-Man: No Way Home, Malcolm & Marie, Euphoria), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Dead Reckoning), Oscar-ehdokas Josh Brolin (Avengers: End Game, Milk), Oscar-ehdokas Austin Butler (Elvis, Once Upon A Time…In Hollywood), Oscar-ehdokas Florence Pugh (Black Widow, Pikku naisia), Dave Bautista (the Guardians of the Galaxy -elokuvat, Thor: Love and Thunder), Oscar-voittaja Christopher Walken (Kauriinmetsästäjät, Hairspray), Stephen McKinley Henderson (Fences, Lady Bird), Léa Seydoux (James Bond -franchise ja Crimes of the Future), sekä Stellan Skarsgård (Mamma Mia! -elokuvat, Avengers: Age of Ultron), sekä Oscar-ehdokas Charlotte Rampling (45 vuotta, Assassin’s Creed), ja Oscar-voittaja Javier Bardem (Menetetty maa, Being the Ricardos).

Dyyni: Osa kaksi seuraa Paul Atreidesin myyttistä matkaa hänen liittoutuessaan Chanin ja fremenien kanssa ollessaan kostoretkellä salaliittolaisia vastaan, jotka tuhosivat hänen perheensä. Kohdatessaan valinnan elämänsä rakkauden ja tunnetun universumin kohtalon välillä hän ponnistelee ehkäistäkseen hirvittävän tulevaisuuden, jonka vain hän voi nähdä ennalta.

Ohjaaja Dennis Villeneuve on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Jon Spaihtsin kanssa perustuen Herbertin romaaniin. Elokuvan ovat tuottaneet Mary Parent, Cale Boyter, Patrick McCormick, Villeneuve ja Tanya Lapointe. Vastaavina tuottajina ovat Josh Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, ja Kevin J. Anderson on toiminut taiteellisena konsulttina.

Villeneuven luovaan tiimiin kuuluu ”Dyynistä” tutut tekijät: kuvauksen Oscar-voittaja Greig Fraser, lavastuksen Oscar-voittaja Patrice Vermette; leikkauksen Oscar-voittaja Joe Walker; visuaalisten tehosteiden Oscar-voittaja Paul Lambert; pukusuunnittelun Oscar-voittaja Jacqueline West. Oscar-voittaja, säveltäjä Hans Zimmer, on jälleen säveltänyt elokuvan musiikin.

Dyyni: Osa kaksi kuvattiin Budapestissä, Abu Dhabissa, Jordaniassa ja Italiassa. Warner Bros. Pictures levittää elokuvan maailmanlaajuisesti ja se saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 28. helmikuuta 2024.

Ohjaus: Denis Villeneuve

Käsikirjoitus: Denis Villeneuve ja Jon Spaihts

Näyttelijät: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling ja Javier Bardem

Ensi-ilta: 28.02.2024

Ikäraja: 12

Pituus: 2 h 46 min
Heinähattu, vilttitossu ja kana
Lajityyppi: perhe-elokuva

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on riemukas koko perheen elokuva ystävyydestä ja kanoista.

Heinähattu aloittaa kesäloman sulkapalloleirillä, jossa seikkailee myös karkuteillä oleva Cynthia-kana. Vilttitossu taas saa uuden ystävän, Anitan, joka kaikkien yllätykseksi onkin kana. Konstaapeli Isonavan ja Rillirouskun johdolla alkaa suuri kanajahti, johon osallistuvat niin Kattilakosket kuin Alibullenin neiditkin, eikä kommelluksilta ja väärinkäsityksiltä vältytä tälläkään kertaa.

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on komediallinen seikkailu, joka käsittelee ystävyyttä, rohkeutta ja anteeksiantoa hulvattomien ja rakastettujen hahmojensa avustuksella. Elokuvassa opitaan myös hieman kanojen sielunelämästä.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan 2019 julkaistuun viimeisimpään Heinähattu ja Vilttitossu romaaniin. Elokuvan on ohjannut Reetta Aalto.

Ohjaus: Reetta Aalto

Käsikirjoitus: Sinikka ja Tiina Nopola, Emma Nopola, Lenka Hellstedt

Näyttelijät: Eedla Höglund – Heinähattu Klaara Höglund – Vilttitossu Hanna Kattilakoski – Niina Lahtinen Matti Kattilakoski – Joonas Nordman Isonapa – Janne Kataja Rillirousku – Lari Halme Halise Alibullen – Krisse Salminen Helga Alibullen – Pirjo Heikkilä Leila Penttilä – Kaisa Hela Joonas Puntti – Ernest Lawson Janina - Ella Rönkkö

Ensi-ilta: 16.02.2024

Ikäraja: S

Pituus: 1 h 17 minAarne Alligaattori ja viidakkoystävät

Lajityyppi: animaatio, perhe-elokuva, musiikki

Lasten suosikki Aarne Alligaattori valloittaa nyt elokuvateattereissa! Aarne seikkailee ystävineen viidakossa, joen läheisyydessä ja kaupungissa. He kohtaavat monenlaisia haasteita, mutta ystävykset tekevät aina parhaansa selvitäkseen niistä yhdessä! Koko perheen valloittava animaatioelokuva koostuu lyhyistä tarinoista ja mukana on uusia, mukaansatempaavia musiikkikappaleita. Elokuva sopii mainiosti myös perheen pienimpien ensimmäiseksi elokuvateatterikokemukseksi.

Ensi-ilta: 09.02.2024
Ikäraja: Kaikki
Pituus: 1 h 2 min


Kung Fu Panda


Lajityyppi: Animaatio, perhe-elokuva

Tänä keväänä maailman epätodennäköisin kung fu -mestari Po palaa valkokankaille DreamWorksin uudessa elokuvassa Kung Fu Panda 4.

Kukistettuaan maailmanluokan roistoja rohkeudellaan ja hurjilla taistelutaidoillaan, kohtalo kutsuu lohikäärmesoturi Pon laittamaan pisteen ainaiselle seikkailemiselle. Tarkemmin sanoen, hänestä halutaan Rauhan laakson henkinen johtaja.

Tässä on kuitenkin muutama ongelma. Ensinnäkin Po tietää henkisestä johtajuudesta yhtä vähän kuin paleodieetistä, ja toiseksi hänen on löydettävä ja koulutettava uusi lohikäärmesoturi ennen kuin voi vastaanottaa uuden ylevän asemansa.

Kuvioihin ilmestyy lisäksi paha ja voimakas Kameleontti, pieni lisko, joka osaa muuttaa muotoaan miksi tahansa olennoksi. Kameleontti on iskenyt silmänsä Pon Viisauden sauvaan, jolla hän voisi kutsua henkimaailmasta takaisin kaikki Pon sinne lähettämät vastustajat.

Po löytää avukseen nokkelan arokettu Zhenin, varkaan, joka käy Pon hermoille, mutta osoittautuu taidoiltaan korvaamattomaksi. Hullunkurisen kaksikon on tehtävä yhteistyötä suojellakseen Rauhan laaksoa Kameleontin liskonkynsiltä. Samalla Po myös ymmärtää, että sankareita voi löytyä odottamattomista paikoista.

Kung Fu Panda 4 -elokuvan on ohjannut Mike Mitchell (Trolls, Shrek ja ikuinen onni) ja tuottanut Rebecca Huntley (Hurja Jengi). Elokuvan toinen ohjaaja on Ma Stine (She-Ra: Mahdin prinsessat). Vuonna 2008 Oscar®-ehdokkuuden saaneesta Kung Fu Pandan ensimmäisestä osasta tuli DreamWorks Animationin eniten tuottanut alkuperäistarinaan perustuva animaatioelokuva ja se aloitti elokuvasarjan, joka on valloittanut yleisöt ympäri maailman.

Ohjaus: Mike Mitchell, Stephanie Ma Stine

Näyttelijät: Äänirooleissa: Po - Tuomas Uusitalo Zhen - Alina Jefremoff Kameleontti - Carla Rindell Li - Jarmo Koski herra Ping - Antti Pääkkönen Shifu - Tom Pöysti Tai Lung - Seppo Pääkkönen Han - Antti L.J. Pääkkönen Mummi Karjunen - Katja Aakkula Alkuperäisissä äänirooleissa: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane and Ke Huy Quan

Ensi-ilta: 22.03.2024

Ikäraja: 7

Pituus: 1 h 34 min


Ghostbusters: Frozen Empire


https://vimpeli.4h.fi/tapahtuu/

https://lappajarvi.4h.fi/tapahtuu/

Ilmoittautuminen on pakollista herkkujen määrän varaamisen vuoksi.

Kesä lähestyy ja sitä myöten Vimpelin ja Lappajärven 4H-yhdistyksen kerhot menevät tauolle. Järjestämme KAIKILLE avoimet kerhopäättärit. Eli vaikka et ole käynyt 4H kerhoissa, voit osallistua päättäreihin. Kerhopäättärit ovat jäsenille maksuttomat ja ei jäseniltä 8€. Osallistua saa vaikka koko perhe tai lapsi yksinään. Toki mukaan voi napata myöskin isovanhemmat katsomaan leffaa. Leffateatteriin mahtuu 160 hlö.

Koko perhe mukaan katsomaan hauskaa leffaa ja viettämään yhteistä leffailtapäivää!

Järjestää: Lappajärven ja Vimpelin 4H-yhdistys


Lajityyppi: Seikkailu, Scifi, toiminta

Ghostbusters: Frozen Empire -elokuvassa Spenglerin perhe palaa sinne, mistä kaikki alkoi - ikoniseen New Yorkin paloasemalle liittoutuakseen alkuperäisten Haamujengiläisten kanssa, jotka ovat kehittäneet huippusalaisen tutkimuslaboratorion viedäkseen kummitusten torjunnan seuraavalle tasolle. Mutta kun muinaisesineen löytymisen myötä paha voima pääsee valloilleen, on uusien ja vanhojen Ghostbustersien yhdistettävä voimansa suojellakseen kotiaan ja pelastaakseen maailma toiselta jääkaudelta.

Ohjaus: Gil Kenan

Käsikirjoitus: Gil Kenan, Jason Reitman

Näyttelijät: Mckenna Grace Carrie Coon Paul Rudd Emily Alyn Finn Wolfhard Bill Murray Ernie Hudson Dan Aykroyd Patton Oswalt Kumail Nanjiani

Ensi-ilta: 03.04.2024

Ikäraja:

Pituus: 1 h 55 min
Lapua 1976

Lajityyppi: draama

Lapua 1976 on tarina rakkaudesta, rohkeudesta ja toivosta. Elokuva on tositapahtumiin pohjautuva rakkaustarina ihmisistä, jotka joutuvat keskelle Lapuan Patruunatehtaan räjähdystä. Elokuvan pääosissa ovat Jussi-palkittu Linnea Leino (Tytöt Tytöt Tytöt, Punttikomedia), Konsta Laakso (Oma maa), Hannu-Pekka Björkman (Ikitie) ja Leo Sjöman (Tuntematon Sotilas).

SYNOPSIS
Lapua, vuosi 1976. Matti Holma (Konsta Laakso) on töissä patruunatehtaalla – kuten valtaosa paikkakuntalaisista. Kun kotiseudulle palaava tehtaanjohtajan tytär Kaisa Mäkelä (Linnea Leino) aloittaa työt lataamossa, palaavat kipeät muistot menneestä Matin mieleen. Matilla ja Kaisalla on yhteinen menneisyys, suhde, jota Kaisan isä (HP Björkman) ei koskaan hyväksynyt.
Kohtaamiset töissä lähentävät taas Mattia ja Kaisaa keskenään. Vanha rakkaus ei olekaan sammunut. Mutta Kaisa on jo tahollaan kihlautumassa - ja hänellä on suuri salaisuus. Matti ei halua luovuttaa toivoaan Kaisan suhteen, mutta aamulla, 13. huhtikuuta lataamossa tapahtuu jotain, joka vavahduttaa koko Suomea. Kohtalokas räjähdys muuttaa rakkaustarinan kertomukseksi rohkeudesta, menetyksistä ja toivosta.

Lapuan patruunatehtaan räjähdys on yksi Suomen rauhanajan historian tuhoisimpia onnettomuuksia. Elokuvan käsikirjoitusta varten haastateltiin onnettomuuden kokeneita ihmisiä vuosien ajan. Kuvauksia varten tehtaan räjähdyspaikka lavastettiin Tiistenjoen Nuorisoseuran kentälle ja lataamo luotiin VR:n vanhaan makasiiniin Seinäjoelle jonne saatiin Lapuan Taidemuseolta alkuperäisiä lataamokoneita. Lapua 1976 on kuvattu Lapualla keväällä 2022. Elokuvan tuotantobudjetti on 1,2 miljoonaa euroa. Elokuvan on ohjannut Toni Kurkimäki ja käsikirjoittanut Tuukka Haapamäki. Elokuvan tuottavat Pekka Pohjoispää ja Mikko Jokipii tuotantoyhtiö Blankfacelle. Elokuvan levittää Finnkinon elokuvalevitys.

Ohjaus: Toni Kurkimäki

Käsikirjoitus: Tuukka Haapamäki

Näyttelijät: Linnea Leino, Konsta Laakso, Hannu-Pekka Björkman, Leo Sjöman

Ensi-ilta: 01.09.2023
Ikäraja: 12
Pituus: 1 h 52 min
Saliin sopii 160 katsojaa.

Tervetuloa elokuviin!


Osoitetiedot:

Vimpelin Nuorisokuvat
Patruunantie 12, 62800 Vimpeli (kartta)
veto@japo.fi
p. 040-529 7677 (Taina)

tekniikka-asiat p. 040-767 4456 (Jukka)

Nuorisokuvat Facebookissa

Nuorisokuvat Instagramissa


Seuraavat setelit/sovellukset käyvät maksuvälineenä!

Smartum-setelit: Liikuntaseteli ja Kulttuuriseteli
smartumPay
Tyky-kuntoseteli, tyky-Online
Virikeseteli, Edenred
ePassi
Ystävänkortti
Leffaelämys kahdelle lahjakortti

Elokuvien ikärajat

S = Sallittu kaikenikäisille
K7 = Kielletty alle 7-vuotiailta. Aikuisen (18v.) seurassa ikäraja 4 vuotta.
K12 = Kielletty alle 12-vuotiailta. Aikuisen seurassa ikäraja 9 vuotta.
K16 = Kielletty alle 16-vuotiailta. Aikuisen seurassa ikäraja 13 vuotta.
K18 = Kielletty alle 18-vuotiailta.
Ikärajat on asettanut valtion elokuvatarkastamo